Godt Nyt År 2019

Energi- og handlingens planet MARS har siden midt i november 2018 svømmet rundt i Fiskens uugrundelige vande. Her har Mars bestemt ikke følt sig hjemme – den har følt sig underspillet og diffus i sin energiudfoldelse. En følelse lidt ligesom at være i et rum vi gerne vil ud af, men vi kan ikke finde døren ……

De sidste dage i december svømmede MARS ind i Chiron = den sårede healer, og nogen af os har måske oplevet en del frygt og smerte. MARS sammen med Chiron er vanskelig, for MARS vil fremad og Chiron siger stop lige lidt, og tilskynder os til at reflektere over vores fortid.

Saturn og Solen går i Stenbuk, og i morgen den 2. januar mødes de i et favntag. Og ligesom Chiron ønsker refleksion, så ER Saturn refleksion. Sol/Saturn siger også: ’Vent lidt’, der er mere at lære her, der er mere vi ikke har set. Så bevægelsen sker i slow motion. Vi har gerne villet at der skulle ske noget, men vi har alle været fastlåst i familiens gryderet.

Men her ved nytårsskiftet sker der et skift i energierne. MARS svømmer ud af tågen og forvirringen og kommer ind i eget tegn Vædderen – her kan MARS endelig komme til på egne præmisser, være pioner, tage initiativer, være modig og handlekraftig. Solen og Saturn i Stenbuk siger, at det er tid til at blive voksen – blive moden – holde ud og stå op for os selv. Hvad vil vi byde os selv? Tage nogle valg og sætte nogle grænser – hvad er vi virkelig engageret i – hvad er vigtigst for os?

Det er virkelig en god og målbevidst tid her hvor Sol/Saturn er i favntag – en god tid til at reflektere over og bedømme de forskellige situationer. Uanset om vi føler os dømt eller vi bliver nødt til at bedømme de forskellige situationer vi oplever – om vi modtager kritik? Noget familien er virkelig god til…… Her må vi se vores frygt i øjnene – føler vi os værdige eller ikke? Hvilke fejltagelser har vi lavet i fortiden? Hvor har vi ikke slået til? Virkelig et spørgsmål om vurdering vi går igennem.

2019 bliver et spændende år, hvor vi objektivt har mulighed for at komme ind og mærke den dybere visdom inde i os. Og der kan ligge en udfordring i ikke at tage tingene for personligt og blive såret – men holde vores hjerte åbent, selvom vi bliver angrebet. Vi må dukke og beskytte os – men ikke lukke af, trække os og undgå samtaler.

Vi kan let, med Sol/Saturn i Stenbuk, føle os overbebyrdet, og ikke føle der er plads (nok) til os selv og vores familie og hjemmeliv. Vi må skabe tid og rum til os selv, og ikke bare please den og den, og gøre dem glade. Tiden er inde til at stå op for os selv – trække vejret dybt og tage livet ind. Vi må reflektere på den lange bane, og ikke kun se på det vi lige nu står og træder rundt i.
Der er en større vision med vores livsformål – det hele er et spørgsmål om perspektiv <3

Stjernetegnet LØVEN

Den 22. juli kort før midnat, kl. 23:02 vandrer SOLEN hjem i
sig eget stjernetegn LØVEN. Det er højsommer med masser af sol og bølger af varme. Og sol og varme er også en betegnelse som kan knyttes til disse skønne LØVER.

Solen er LØVEN’s eksoteriske og esoteriske hersker og personer født i LØVEN’s stjernetegn, eller personer med meget LØVE i deres horoskop – fx ascendanten og Månen er under SOLEN’s indflydelse.

LØVEN er et ildtegn, og Ild er = bevidsthed. LØVEN er en del af det faste kors – kærlighedens og lysets kors, og her er det ’Solens Hjerte’= Neptun, som vækkes til aktivitet, og lader sine livgivende energier strømme ud til mennesket.

Og helt modsat den indadvendte Krebs – tegnet som Solen nu forlader – er LØVEN udadvendt, sprudlende, spontan og åbenhjertig.

NUMEROLOGISK er det 1’eren, som er knyttet til Solen og LØVEN. D.v.s. personer født den 1., 10., 19., og 28. i en hvilken som helst måned, i et hvilken som helst år, bærer LØVEN’s karaktertræk.
1’erne og LØVEN er ledertyper, født under Solen med stor vitalitet og skaberevner, positive og optimistiske i deres livsenergi – frihedselskende og med et massivt vinderinstinkt.

LØVEN har udpræget lederevner og de er rigtig gode pædagoger. For de ved godt, at det de selv har allermest brug for er accept og anerkendelse. Og det er så dét de giver videre, og det får alle mennesker til at blomstre.

LØVER elsker at sole sig i noget de har skabt. Det kan være et firma, et kunstværk, eller deres børn. For det at få et barn er det mest kreative, der findes. ’SE lille August har mine ører’, siger den stolte LØVE og spejler sig i sit skaberværk.

Af alle stjernetegn er LØVEN det tegn, som har allermest brug for succes, og brug for at være i centrum. Solen er centrum i vores univers, og sådan har LØVE mennesker det også – de vil gerne være i centrum og blive beundret. Det er en drivkraft alle LØVER har tilfælles.

Og hvis LØVEN ikke er i centrum, skal den nok sørge for at komme det. Det er ikke uden grund at det hedder strandløver – selskabsløver o.s.v., for på en eller anden måde, skal de nok få alles opmærksomhed. LØVEN er storforbrugere af opmærksomhed – de elsker at blive lagt mærke til.

Når LØVEN gør sin entre, er det som selve Solen, der kommer ind i rummet. LØVEN er meget optaget af sig selv.
’Kan alle se mig – kan alle høre mig’, tænker LØVEN, mens den bevæger sig scenevant rundt. Hvordan virker jeg – hvad synes de om mig? Det er personlighedens totale udfoldelse. Her har vi de bedste vindere og de dårligste tabere – LØVER er ikke gode i modvind.

Men samtidig er det også det tegn i dyrekredsen, som er allermest sårbar – sårbar overfor kritik – eller ikke at blive set/lagt mærke til – uha-uha.
Ros og anerkendelse er for LØVEN som nektar er for bien – LØVEN elsker ros, ros, ros – og anerkendelse.

Hvis der er noget en ’Løvemand’ hader, så er det at få lagt et viskestykke over skulderen. Det er under LØVEN’s værdighed. ’MIG, skal jeg vaske op’? Det har man da folk til’. Man er vel lidt royal, når man er født i det kongelige LØVEN’S tegn.

LØVEN er chefen med selvtillid, varme og generøsitet, … så længe den får sin vilje. Men nu er det ikke alle LØVER, der udstråler selvtillid. Verden er fyldt med LØVER der er selvudslettende, og som gør det, de bliver bedt om. Men det er afgjort LØVER, der går imod deres inderste natur.

Der er LØVER med alt for stort et ego – og LØVER med alt for lille et ego – og begge dele indikerer at de er ude af balance. LØVEN skal ind og konfrontere det lille ego (sjælen) med det store ego (personligheden).

LØVEN’s indre opgave er at blive konfronteret med sig selv. Det sker ved at LØVEN går ned i de dybere lag (Skorpionens kværn) for det kunne jo være, at der var en lille ting der skulle rettes – bare lidt, selvfølgelig …

I dette indre arbejde er det at krisen kan gøre sit indtog. For måske viser det sig, at der er noget meget grundlæggende, der skal ændres – nogle erkendelser der skal gøres. Og igennem disse erkendelser sker transformationen.

Herefter begynder LØVEN at blive styret indefra – i stedet for udefra. Og det er den store forvandling der sker i LØVEN.
Den esoteriske sætning hedder: Jeg er det, det er jeg. Og ’det’ står for LØVEN’s højere identitet og bevidsthed.

Efter det skift stråler LØVEN’s indre Sol igennem NEPTUN, som nu ikke længere er skjult af personlighedens Sol, og hele den selvcentrerende energi forsvinder.

Og LØVEN er blevet alt det positive, som der altid står skrevet om LØVEN –
ET fantastisk kærligt, generøst og favnende væsen

Fuldmåne i Krebs-Stenbuk 28. juni 2018

Fuldmånen i Krebs-Stenbuk i går morges d. 28. juni kl. 06:54 var en særlig dybderensende fuldmåne, som jeg selv lige går og sunder mig lidt over. For selvom jeg synes, jeg passer, plejer og luger i min indre urtehave, så dukkede der alligevel noget mismod op.

For Månen i Stenbuk havde selskab af Saturn – ’Karmas herre’ – og alene det møde kan gøre én lidt tung og depressiv, og få skyggesiderne til at stikke deres mindre kønne fjæs frem.

Saturn tilbyder altid udvikling og læring. Og når den berører Månen, kommer vi i kontakt med vores følelser, og vi ser, hvilke rammer vi sidder i og hvilke kvaliteter, vores følelser har – og ikke mindst – hvor vi sidder fastlåst.

Temaet i en Måne-Saturn forbindelse handler om følelser og ansvar – om barnet og forældre i én. Og det der ofte sker, er at den kritiske forældre i én tager overhånd, og er negativ og afvisende overfor barnet i os.

Læringen med Måne-Saturn forbindelsen er, at vi skal tage ansvar for vores følelser = barnet i os, og blive den kærlige forælder for os selv, ved at tage vores indre barn til hjertet – frem for at være en kritisk, afvisende og kølig autoritet.

Saturn-Måne forbindelser er et navlestrengs-aspekt – en forældre/barn sag, hvor vi skal lære, at være den kærlige forældre overfor os selv, som vi måske aldrig fik vores forældre eller andre autoriteter til at være?
For det er svært at overbevise andre om, at vi er værd at tage til hjertet, så længe vi ikke selv, vil have med os at gøre.

At få klippet navlestrengen til gamle uhensigtsmæssige overbevisninger – som ofte ligger tilbage fra barndommen, er en god og healende proces – en smuk opgave, som kan gøre os uafhængig af andre, så vi virkelig kan være tæt på vores relationer, og opleve den dybe intimitet, som Månen symboliserer.

Saturn er ansvar – Månen er følelser, og det er meget lettere at tage ansvar for andre, og på den måde slippe for at tage ansvar for os selv. Det er meget nemmere at hjælpe andre og være sød og flink, end det er at være vores egen følelser og indeklemte længsler bekendt.

Solen vandrer i Krebsen, så Krebsens tema er i fokus. Og den esoteriske sætning til Krebsen hedder: ’Jeg bygger et oplyst hus og bor i det’. Det handler om, at gennem renselse af de astrale lag, som er fyldt med fortidens følelsesmæssige mønstre – kommer der lys ind i Krebsens aura.

Og det lys gør, at Krebsens aura helt automatisk bliver helbredende og harmoniserende.

Ønsker Jer en rigtig dejlig sommer

Skorpionen

DEN 23. oktober kl. 07:28 vandrer Solen ind i SKORPIONEN’s stjernetegn. Det er tid for at være mere introvert, eftertænksom, dyb og meditativ.
Det er blevet efterår – mørkt, koldt og blæsende, men SKORPIONEN står fast, selvom blæsten suser om ørene på den.

SKORPIONEN er et vandtegn, fast vand = is, og ingen kan som Skorpionen tage ’ismasken’ på, når den har brug for det.

SKORPIONEN er krigeren, og det er viljesplaneten PLUTO som er Skorpionens eksoteriske hersker. Personer der er født i Skorpionens tegn, eller personer med meget Skorpion i deres horoskop, er underlagt planeten Pluto.

NUMEROLOGISK er det 8’eren, som er knyttet til Pluto og Skorpionen. D.v.s. personer født den 8., 17., og 26. i en hvilket som helst måned, i et hvilken som helst år, bærer Skorpionens karaktertræk. Skorpioner og 8’ere er meget mistænksomme, og derfor holder de sig i lang tid i defensiven – de er lidt på vagt, og har brug for lige at føle sig ind på andre menneskers hensigter og motiver – om de vil dem det godt eller skidt.

Af alle stjernetegn er Skorpionen de mest mistænksomme – de ser fjender over alt. De tror der venter et bagholdsangreb, hver gang de skal ned til bageren efter morgenbrød. Og det er al den angst og sårbarhed, som ville have godt af at komme ud som følelser. MEN det gør de ikke – for Skorpionen kontrollere det hele – og især følelserne.

Måske fordi Skorpionen er det af vandtegnene, der er mindst villig til at indrømme sin følsomhed, er Skorpionen det mest sårbare af dem alle. Og den bruger så meget energi på at skjule sig bag et panser af mystik, styrke og mod. Samtidig håber og venter den faktisk på, at nogen vil komme og finde det lille ’sårede’ barn, som ofte gemmer sig bag skjoldet.

’ALT eller intet’ synes at være Skorpionens motto – Skorpionen er det mest konsekvente af de 12 stjernetegn. Og Skorpionens essens handler meget om: ’Had/kærlighed – enten/eller – sort/hvidt’. Der findes ikke mellemnuancer i dens verden – ingen plads til gråtoner på farvepaletten.
Det gør tingene noget komplicerede for Skorpionen selv – men i endnu højere grad for dens omgivelser…… !
Og det gør, at Skorpionen ofte ender i forhold, hvor jalousi og magtkampe bliver et tema.

Med en god portion stædig udholdenhed, bevæger Skorpionen sig ud i livet – passioneret og fanatisk med et eller andet.

Skorpionens følelsesmæssige intensitet og sårbarhed er både dens svaghed og styrke.
Det er ikke uden grund at Skorpionen bliver kaldt ’Den følsomme motorsav’.
Den har let ved at få sin vrede og aggressioner ud, og et hvert forsvar bliver til et angreb.

Skorpionen kan være vanskelig at komme ind på livet af, fordi den som udgangspunkt betragter nye mennesker som potentielle fjender, der skal iagttages – og i første omgang holdes på afstand.

Spørger du til en Skorpion: ’Hvordan går det?’ – har den straks de mistænksomme parader oppe: ’Hvad mener du med det – hvorfor spørger du om det’? Den er altid bevæbnet til tænderne. For hvem kunne lige komme og stikke en kniv i ryggen af den ?
Skorpionens stærke instinkt for at overleve kommer fra en dybtfølt frygt. Skorpionen føler, at hvis den ikke er ’bevæbnet’, vil den blive destrueret.

Skorpionen er en kriger, men ofte på en manipulerende og svær gennemskuelig facon – den arbejder i det skjulte, bag kulissen – og angriber når man mindst venter det. Den kan være ret kritisk og sarkastisk.
Det er ikke rart at have Skorpionen som fjende, så får vi at føle, hvad krig vil sige – uha.
Til gengæld – har du Skorpionen som ven, vil du opleve en grad af loyalitet, som du ikke troede mulig. For Skorpionen er vedholdende og stædig i både krig og kærlighed.

Skorpionen og planeterne i tegnet rummer en svær prøve – det er den stenede vej, smertens vej. Det der skal ske i Skorpionen, det er ’den store egoknusning’ – personligheden, kroppen, tanker og følelser skal renses. Vi bliver konfronteret med situationer og oplevelser fra tidligere inkarnationer, hvor vi ikke har handlet positivt og kærligt.

Og i lang tid slås Skorpionen med sig selv – med alle de negative sider som er inde i en selv. Sider vi godt er klar over er der – men sider vi ikke bryder os om, at andre skal kende til ….!
Og kodeordet for Skorpionen er: ’Man vinder ved at opgive kampen – og sejrer ved at knæle.’

Når Skorpionen bliver bevidst om, at livet ikke handler om at have magt over andre – men om at have magt over sig selv, så begynder den at gå den indre vej – lysets vej – sjælens vej.
Så begynder den esoteriske hersker MARS at virke – ikke samme Mars som hersker eksoterisk i Vædderen. Når Mars begynder at virke her på Skorpionens indre vej, så er MARS en ren energiplanet.

Skorpionen er blevet bevidst om, at den ikke længere skal slås med sig selv. Men derimod bede om hjælp i processen.
Tage lampen – lyset med ned i underbevidstheden, og lyse ud i alle krogene – finde de negative sider, og én af gangen bringe dem op i lyset, for at de kan blive forvandlet og transformeret.
Gennem den transformation bliver der åbnet op for Skorpionens åndelige energier og spirituelle kraft.

Så er SKORPIONEN’s symbol forvandlet til en ØRN, som er den fugl, som ved sin egen iboende kraft er i stand til at løfte sig højest op i luften. Den store transformation er sket.

Skorpionen har fundet den indre styring og blevet et eksempel til efterfølgelse – et LYS der lyser på andre

KREBSEN

Anneminna Vièrres billede.I DAG den 21. Juni er det ’Sommersolhverv’, og vi træder indenfor i KREBSEN’s stjernetegn. Det er højsommer og alt i naturen piker. Månen er KREBSEN’s eksoteriske hersker, og personer født i Krebsens tegn eller personer med meget KREBS i deres horoskop, er underlagt MÅNEN.

Numerologisk er det 2’eren som er knyttet til Krebsen og Månen, d.v.s. personer født den 2., 11., 20., og 29. i en hvilket som helst måned bærer Krebsens karaktertræk. Krebsen og 2’erne har stor indflydelse på andre mennesker – egentlig bare ved at være sig selv. Er en person lidt nede, så kommer de gerne og bliver løftet og ladet op af Krebsens og 2’erens naturlige helbredende energi.

Af alle stjernetegn er KREBSEN det tegn, som følelsesmæssigt svinger allermest. Så er den glad – så er den ked – ingen kan som KREBSEN svinge humørmæssigt – der opstår let et stemningsskift for Krebsen – den svinger op og ned p.g.a. dens store følsomhed.

KREBSEN er modertegnet – meget omsorgsfuld, hjælpsom, beskyttende, empatisk, forstående, modtagelig, god fantasi og indlevelsesevne – følsomheden og modtageligheden kan være så stor, at det giver nærtagenhed og overfølsomhed.

Krebsen elsker de nære ting i livet, familien, børn og naturen, og den har stort behov for tryghed og fortrolighed. Krebsen er familietegnet – hjemmet, familie, slægt og traditioner – fast ejendom og besiddelser hører ind under områder, som betyder meget for Krebsen.

KREBSEN sidder i lang tid og kigger ud af vinduet – kigger ud på det pulserende liv i Løven. Privatzonen starter ved Krebsen – nogen kommer til havelågen – andre til gadedøren, og andre igen bydes indenfor. Krebsen sorterer i hvem den vil have tæt på – BOM.

KREBSEN er meget blød og følsom i sit indre, og har en hård ydre skal – dens beskyttelsesskjold, for netop at beskytte dens bløde og sårbare indre. Hvis nogen træder en KREBS for nær, klapper den i som en østers, og kan blive ret utilnærmelig og lukket.

Astrologisk hører Krebsen til vandelementet og det kardinale kors – det kardinale kors som handler om styrke og gennemslagskraft. Og her kan Krebsen komme langt ved at spille på omgivelsernes dårlige samvittighed. Ingen kan som en KREBS i ubalance styre med følelserne: ”Gå du bare i byen, så kan jeg sidde herhjemme og kede mig.”

Så længe KREBSEN lader følelserne styre, så har den ikke nogen fri vilje – fordi følelsen er afhængig af, hvad den har oplevet tidligere. Det betyder, at langt hen ad vejen er det fortiden der styrer Krebsens handlemåde – hvad den gør – hvad den oplever og hvordan den reagerer på tingene.

Krebsen har en tendens til at leve i fortiden og minderne – den kører gennem livet ved at kigge i bakspejlet. Krebsen har svært ved at vælge – ved ikke om den skal vælge det ene eller det andet – lytter til andre, og lige meget hvad den vælger, så bliver det forkert.

Krebsen har om nogen en forkærlighed for at gemme ting og sager – i skabe og skuffer – i kælder og på loft. Gemmer også på fortrædeligheder – selvmedlidenhed, uha – stakkels mig. ”Jamen, jeg sagde jo også, at det skulle vi ikke have gjort – alt ville have været anderledes hvis I havde lyttet til mig”.

På er tidspunkt gennemskuer KREBSEN illusionen – kommer dertil, at nu skal det være slut med alt det følelsesmæssige svingen. Krebsen er blevet bevidst om, at det ikke er den der svinger, men at det er følelserne der svinger med den, og at den kun er opleveren.

Det er her den esoteriske hersker NEPTUN begynder at virke, og det betyder, at det selvfølgelig er meningen at vi skal bruge vores følelser, men ikke at være i deres vold. Krebsen begynder at se og arbejde med følelserne – rense dem, reagere på dem – og også lade være med at reagere på dem.

Egentlig bliver KREBSEN her bedt om at rense de astrale lag, som er fyldt med fortidens indkørte følelsesmæssige mønstre – ophobninger fra barndommen, tidligere inkarnationer o.s.v. Igennem den renselse kommer der lys ind i Krebsens aura, og det lys gør at Krebsens aura helt automatisk bliver helbredende.
Krebsen søger i lang tid tryghed i familien – nu finder den trygheden i sig selv.

Krebsen bliver en kanal og begynder at modtage beskeder igennem Neptuns intuition – den rene intuition, som bæres i Hjertet

URANUS – frihedens og nytænkningens planet

URANUS’ symbol ligner en lille antenne, og i den græske mytologi er URANUS ’Himmelguden’ – ham der ser ned på jorden ude fra himmelrummet og ser, at alting hænger sammen, og at jorden er hel. Svarende til, når vi står hernede på jorden, så ser vi ikke længere end til vores egen næsetip, og det betyder bare indtil næste forhindring = SATURN. URANUS hersker (eksoterisk) i Vandbæren – den er nytænkningens og frihedens planet, og mange Vandbærer ønsker ikke at blive slået i ’hartkorn’ med mængden, den går sine egen unikke veje – og ofte helt uransagelige veje.

For øjeblikket går URANUS i det kardinale tegn Vædderen, hvor alle nye idéer og impulser fødes første gang (her har den været siden marts 2011) Lige nu påvirker den særligt alle os, der har planeter stående i de sidste grader af tegnene: Vædder – Krebs – Vægt – Stenbuk. De gamle Saturn-strukturer skal åbnes og forandres, og vi får impuls og længsel efter at bryde ud af vores begrænsninger og fastlåste rammer. En indre længsel efter at genvinde vores frihed – den frihed som URANUS er essensen af.

Det er URANUS der er bringer af behovet for at udvikler dét i os, der er unikt og enestående. URANUS er den der giver os et ’wake-up-call’ – vi kan sige, at den giver et spark til ’pickuppen’, så vi kommer ud af den fastlåste ’rille’ – og kan køre nogle nye og mere konstruktive ’riller’ i vores energisystem. URANUS er den der inviterer os til at tage afsked med de stivnede mønstre i vores krop, sind og livsførelse, så der kan ske et ’flyt’ – både fysisk og udviklingsmæssigt.

URANUS og uranikere er dem der modtager de geniale idéer og impulser, som stiger ned fra de inspirerende højder – som lyn fra en klar himmel. Det gør, vi i ’et split’ sekund bliver klar over, hvordan tingene hænger sammen. Vi lærer at stole på os selv og turde være den, vi inderst inde er i vores essens – frie, dansende, unikke og fantastiske sjæle.

MAJ måned – Tyrens måned

MAJ måned – TYREN’s måned, er den skønneste tid på året. Det er her naturen udfolder sig på smukkeste vis og alting spirer, gror og grønnes.
Planeten VENUS er dens hersker, og alt der kan ’pirre’ sanserne, er Tyrens domæne – fx det at se, høre, dufte, føle og smage er relateret til den sanselige Tyr. Tryghed, stabilitet og faste værdier er kodeordet for Tyren, og den bryder sig absolut ikke om forandringer.
Sådan en astrologisk Tyr har jeg lige haft besøg af – endda en dobbelt Tyr – et varmt og dejligt menneske, med en vis portion stædighed.

Numerologisk er det 6’eren som er knyttet til Venus og Tyren, d.v.s. personer født den 6., 15. og 24. i en hvilken som helst måned bærer Tyrens karaktertræk.

Astrologisk hører Tyren til jordelementet og det faste kors – det faste kors, også kaldet kærlighedens kors, som er den udviklingsvej Tyren går på.
Tyren elsker materielle goder og vil ikke gerne forstyrres i sin nydelse. Den er stabil og arbejdsom og samler gerne gods og ejendele – Tyren vil hellere eje end leje.
Og ingen har som Tyren et vel-assoriteret forrådskammer, den skulle jo nødig komme til at mangle noget. Tyren vil gerne have tingene på en bestemt måde – stærk vilje og stædighed.
De kvaliteter kan gøre Tyren lidt krigerisk, hvilket kan resultere i ufred i de nære omgivelser, og ende med, at Tyren isolerer sig fra omverden, fordi den ikke har til sinds at være imødekommende og fleksibel.

Herefter er der kun én vej, og det er at vende på hjulet og gå mod lyset. Det er her den esoteriske hersker VULKAN begynder at virke. Vulkan er smedeguden som laver de smukkeste skulpturer og smykker. Vulkan hamrer på det glødende jernstykke på armbolten, og for hvert slag bliver jernstykket formet og tilpasset, så det får den smukkeste og reneste form.

Vulkan er sjælens vilje, og symbolsk vist er vi det jernstykke, som Vulkan hamrer på, lig med oplevelsen af alle de kontraster og problematikker vi møder på livets udviklingsvej.
Tyren er vendt på korset, og begyndt at gå den indre vej – en vej i selverkendelse, åbenhed og fri af den binding, der altid ligger i, at det fysiske og materielle skal være i orden.
Tyren har fået åbnet sit 3. øje og ser nu verden som en enhed

2′ BLUE MOON i Tvillingen

Den anden ’BLUE MOON’ i Tvillingen sker i morgen mandag kl. 13:03 dansk tid.
En ’Blue Moon’ opstår når der er to fuldmåner i samme stjernetegn i perioden omkring de første og sidste grader af tegnet – faktisk en begivenhed der sjældent finder sted.

Første gang var den 21. maj, og når der forekommer fuldmåne i samme tegn to gange inden Solen forlader tegnet, kaldes det ’Blue Moon’. Så vi får endnu en unik mulighed for at modtage og arbejde med Tvillingens energi – Tvillingens tema.
Solen og Månen står 29 grader i Tvilling/Skytte og det sker lige før Solhverv i Krebs/Stenbuk – den længste dag på året.

Imellem disse to fuldmåner havde vi den 5. juni Nymåne i Tvillingen. Ved Nymåne står Solen og Månen sammen, og ved Nymånen den 5. juni sluttede kærlighedsplaneten Venus sig til, og alle tre, Sol, Måne og Venus dannede spænding til Saturn, Jupiter og Neptun, således at disse 6 planeter dannede et STOR-KORS på himlen i bevægelige tegn.
Når der dannes sådant et STOR-KORS på himlen, er der noget særligt på færde, og i de bevægelige tegn handler det om renselse – noget hele året 2016 handler om.
Nymåne er en tid for ny begyndelse – at starte nye projekter – at så nye frø af de ting vi ønsker der skal vokse og gro.
Og det har specielt været os der har planeter stående i ca. 13–15 grader inde i tegnene, Tvilling-Skytte-Jomfru-Fisk, der har haft og stadig har glæde af denne indflydelse.

Og hvad har det betydet ?
Tvillingen i sig selv er meget omkringfarende og det er Tvillingen og planeterne i tegnet der har alle spørgsmålene.
Saturn i Skytten er den store filosof og læremester – den der mener at have alle svarene, sandheden/sandhederne.
Jupiter i Jomfruen handler om renselse og healing.
Neptun i Fiskene, det feminine handler om at kigge indad, og finde den nye sandhed.

Alternativt er det en kraftfuld tid. Rigtig mange mennesker har søgt råd og vejledning hos alternative behandlere. De har valgt alternativ medicin, lavet yoga, dyrker meditation, gået til astrolog, håndlæser, clairvoyante o.s.v. for at finde svarene.
Mange har spurgt: ’Hvornår lysner det? Ikke før september, hvor JUPITER forlader Jomfruen – det bliver et vendepunkt.

NU her ved den anden fuldmåne i TVILLINGEN danner SATURN, JUPITER og NEPTUN stadig en spænding til hinanden – et T-kvadrat.
Og hvad sker der så nu?
Jo nu er Tvillingens hersker MERKUR vandret ind i tegnet og aktiverer dette T-kvadrat, så der igen dannes et STOR-KORS i de bevægelige tegn.
Åhhh nej .… igen er det os med planeter stående ca. 12-15 grader i de bevægelige tegn, der mest vil mærke indflydelsen.

Hvordan vil vi mærke det?
Det vil afhænge af hvor vi er i vores liv for øjeblikket – hvilke af vores personlige planeter der er mest aktiveret og i spil.
Hvordan er vores ’mindset’ – er vi kritiske både overfor os selv og vores omgivelser – tænker vi i negative baner – er vi ikke gode til at få sagt tingene på en hensigtsmæssig måde, så der kan opstå en negativ situation? Måske vil vi få ’sandheden’ at vide, eller vi opdager den selv?
Hvordan er vores forhold til omgivelserne og verden omkring os – er det fuld af rammer og krav – eller muligheder og håb.
Og SATURN i spænding til NEPTUN kan give lidt tungsind.
Så hvad er det vi får en invitation til at arbejde med? Måske er der nogle områder der trænger til at blive omformet – fx at ændre vores holdning til tingene.

Spændingsaspektet mellem SATURN og NEPTUN startede tilbage i november 2015 – og det er stadig meget aktivt. Det skrev jeg bl.a. om i mit indlæg den 3. januar 2016, som ligger under blog på min hjemmeside. Saturn/Neptun sammen handler meget om illusioner og desillusioner – ærlighed og sandhed – det at vi har brug for at definere os klart, være ærlige og i integritet med os selv.
MERKUR i Tvillingen spreder energierne i alle retninger. Den vil gerne samle information – masser af information – masser af venner, FB venner som er enige med én – emails o.s.v. – den elsker at kommunikere, diskutere, argumenterer og debattere omkring ’rigtigt og forkert’, og lige for tiden særligt at konfrontere.
SATURN er den planet der vil have os til at se realiteterne i øjnene, så SATURN i Skytten siger: ’Nej, nej, ikke fare sådan rundt og sprede energierne – saml jeres skidt sammen, og giv slip på det der ikke længere tjener jer.
SATURN og JUPITER opfordrer os til at gøre det ukendte i os kendt – blive bevidst om, at der er så meget mere i os, end hvad vi kan se – og på den måde blive tro mod os selv.

Storkorset handler bl.a. om at vi skal komme ud af vores ego og fylde os med al den kærlighed, medfølelse, tilgivelse og forståelse, der også ligger i Neptun i Fisken.
Mars vandrer stadig i Skorpionen hvor den graver dybt. Spændende hvilke hemmeligheder den afdækker for os.
Dagen efter fuldmåne går SOLEN ind i Krebsen hvor VENUS allerede er. Det bliver virkelig en tid hvor vi kommer ind i vores følelser – plejer os selv – elsker os selv – kommer hjem til os selv – hjem til det sande liv vi har indeni.
Vi kommer hjem i Krebsen

‘BLUE MOON’

’BLUE MOON’ – kaldes det, når der dannes fuldmåne både først og sidst i samme stjernetegn.
Det sker i år, hvor der er fuldmåne den 21. maj og igen den 20. juni i stjernetegnet TVILLINGEN.
Første fuldmåne i Tvillingen sker i dag lørdag, den 21. maj 2016 kl. 23:16

Det er ret unikt og sætter særligt fokus på det dualistiske tegn Tvillingen, hvis symbol er to gyldne søjler – også kendt som de to stjerner i stjernebilledet Tvillingerne, Castor og Pollux.
De repræsenterer personlighed og sjæl – det jordiske liv og det åndelige liv.
I den gamle myte er Castor og Pullux de to stridende brødre, som symboliserer kampen mellem det højere og det lavere selv. Pollux’s lys er tiltagende og Castor’s lys er aftagende.

Tvillingens tegn er det tegn af alle stjernetegn, som har den største indflydelse på verdens cyklus, da tegnet er forbundet med menneskehedens- og vores personlige udvikling. Kommunikationsplaneten Merkur er ydre hersker for Tvillingen, og kærlighedsplaneten Venus er den indre hersker i tegnet. Det viser at universets grundlæggende lov i Tvillingen er ’Loven om Kærlighed’.

Ved fuldmåne står SOLEN og MÅNEN lige overfor hinanden (opposition). Månen reflekterer lyset fra Solen og vi kan virkelig få øje på alt det skidt, vi har samlet i vores system. Det gør, at i dagene omkring fuldmåne har vi en særlig mulighed for at bruge fuldmånens oplysning, som en katalysator til at få renset vores instrument – få tømt skidtspanden – få renset ud af gamle toksiner – gamle uhensigtsmæssige mønstre og tanker – gammel sorg, afvisninger o.s.v.
Og da Månen ved fuldmånen står tæt sammen med Mars, og selvom Mars er retrograd (baglæns), så er der fyret godt og grundigt op under emotionerne – skidtet skal bare ud – ud med det !!

Ved denne første fuldmåne i Tvilling/Skytte indgår der også en opposition mellem kærlighedsplaneten Venus og krigsplaneten Mars.
Mars går som skrevet retrograd, og er derfor ikke helt oppe på beatet for øjeblikket. Mars er nærmest som en ramt og såret kriger – der hænger svækket hen over sin hest (Skyttens tegn)
Den sædvanlige udadgående hårde, seje, aggressive krigerenergi i Mars er stækket.

Vi har alle MARS (handling og gå-på-mod) et eller andet sted i vores horoskop. Rigtig mange har følt sig handlingslammet, inaktiv, svækket, lav i energi o.s.v., og det handler om, at Mars for tiden er i en blødgøringsfase. Og det sker mest af alt gennem den ydre verdens påvirkning.
’Marskraften’ bliver blødgjort i os – det er dét vi mærker, og det der gør at vi kan stå stærkere i vores feminine energi VENUS, hvor det mere handler om, at det er tid for at lytte – at modtage – få feedback – kommunikere vores behov, vores værdier og vores sandhed på en blid og kærlig måde som viser, at vi står stærkt i OS SELV.

Asteroiden VESTA

Asteroiden VESTA er én af de feminine gudinder – mytologisk og astrologisk. For øjeblikket og et par uger endnu, rejser hun sammen med Merkur, tænkning og kommunikation i det feminine tegn Tyren.
En feminin måde at kommunikere på handler om at skabe et rum, hvor vi har tillid til hinanden, hvor vi lytter til hinanden, hvor vi tilgiver hinanden og giver hinanden lov til at vokse og gro i tanke og bevidsthed.
Det feminine handler om at skabe en bevægelse og en inderlighed som gør, at vi kan stille hinanden lige nøjagtig de spørgsmål som får os til at tænke, fundere og reflektere over tingene.

Ifølge mytologien er VESTA hjertes og ildens gudinde. Hun er ildens beskytter og livets flamme der brænder evigt. Ilden er knyttet til komfuret og ildstedet i hjemmet.
I det gamle Rom var det tradition for, at når en ungt par blev gift, så tog moren ilden fra eget ildsted, og bar den hellige flamme til det unge pars nye hjem – til centrum i hjemmet hvor ’hjemmets arne’ stod.
Ildstedet og komfuret var centrum i hjemmet, og vi der husker komfuret, husker også at de hed Vesta, og at det havde ringe i alle størrelser som kunne tages af, alt efter grydernes størrelser.
Mytologisk symboliserer komfurets ringe ’Ringene af ild’, som vi skal gå igennem for at blive renset og lutret, gennem at give slip på de uhensigtsmæssige ting vi hænger fast i – tidligere liv, barndommens traumer, fortiden fortrædeligheder o.s.v.
I går havde vi Skorpion-Tyr fuldmåne, som også handler om det dybe indre arbejde. Så det er en særlig fin tid for eftertænksomhed, fordybning, refleksion og at finde vores egen sandhed. Det kan vi når vi står stærkt i os selv.
Sæt tid af til DIG

MENU