MAJ måned – Tyrens måned

MAJ måned – TYREN’s måned, er den skønneste tid på året. Det er her naturen udfolder sig på smukkeste vis og alting spirer, gror og grønnes.
Planeten VENUS er dens hersker, og alt der kan ’pirre’ sanserne, er Tyrens domæne – fx det at se, høre, dufte, føle og smage er relateret til den sanselige Tyr. Tryghed, stabilitet og faste værdier er kodeordet for Tyren, og den bryder sig absolut ikke om forandringer.
Sådan en astrologisk Tyr har jeg lige haft besøg af – endda en dobbelt Tyr – et varmt og dejligt menneske, med en vis portion stædighed.

Numerologisk er det 6’eren som er knyttet til Venus og Tyren, d.v.s. personer født den 6., 15. og 24. i en hvilken som helst måned bærer Tyrens karaktertræk.

Astrologisk hører Tyren til jordelementet og det faste kors – det faste kors, også kaldet kærlighedens kors, som er den udviklingsvej Tyren går på.
Tyren elsker materielle goder og vil ikke gerne forstyrres i sin nydelse. Den er stabil og arbejdsom og samler gerne gods og ejendele – Tyren vil hellere eje end leje.
Og ingen har som Tyren et vel-assoriteret forrådskammer, den skulle jo nødig komme til at mangle noget. Tyren vil gerne have tingene på en bestemt måde – stærk vilje og stædighed.
De kvaliteter kan gøre Tyren lidt krigerisk, hvilket kan resultere i ufred i de nære omgivelser, og ende med, at Tyren isolerer sig fra omverden, fordi den ikke har til sinds at være imødekommende og fleksibel.

Herefter er der kun én vej, og det er at vende på hjulet og gå mod lyset. Det er her den esoteriske hersker VULKAN begynder at virke. Vulkan er smedeguden som laver de smukkeste skulpturer og smykker. Vulkan hamrer på det glødende jernstykke på armbolten, og for hvert slag bliver jernstykket formet og tilpasset, så det får den smukkeste og reneste form.

Vulkan er sjælens vilje, og symbolsk vist er vi det jernstykke, som Vulkan hamrer på, lig med oplevelsen af alle de kontraster og problematikker vi møder på livets udviklingsvej.
Tyren er vendt på korset, og begyndt at gå den indre vej – en vej i selverkendelse, åbenhed og fri af den binding, der altid ligger i, at det fysiske og materielle skal være i orden.
Tyren har fået åbnet sit 3. øje og ser nu verden som en enhed

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MENU